מסעדת ריפוג'ו אודלה (Rifugio Odle – Geisleralm), השוכנת במרכז הרי הדולומיטים בעמק וילנוס (Val di Funes), מציעה חוויה קולינרית ייחודית שמושכת מטיילים מכל רחבי העולם. זהו לא רק מקום לעצור ולאכול במהלך טיול הרים, אלא גם מקום בו מתמזגים טעמים מסורתיים של דרום טירול עם נופים עוצרי נשימה של רכס אודלה המרהיב.
מטבח מקומי עם ניחוח עולמי
המסעדה מגישה מגוון רחב של מנות המשלבות בין המטבח המקומי המסורתי של דרום טירול לבין השפעות מאיטליה ומקומות נוספים בעולם. המנות מיוצרות מחומרי גלם מקומיים וטריים, חלקם מופקים מהאזור עצמו כמו גבינות, נקניקים, ובשרים איכותיים. תפריט המסעדה כולל מאכלים טירוליים כמו שפצל (Spätzle) ופולנטה עם רוטב עשיר, לצד מנות איטלקיות קלאסיות, כמו פסטות ורטבים המבוססים על פטריות בר מהאזור.
קינוחים ביתיים מפנקים
אחד מסימני ההיכר של המסעדה הוא הקינוחים הביתיים, ובמיוחד "בוכטלן" (Buchteln), עוגת שמרים מתוקה המוגשת לרוב עם רוטב וניל חם. תפריט הקינוחים משתנה לפי העונה, אך תמיד תמצאו מגוון מנות שיספקו את החשק למשהו מתוק לאחר יום ארוך של טיול בהרים.
אווירה חמימה ומזמינה
המסעדה מעוצבת בעץ טבעי, המעניק לה אווירה חמימה וביתית. היא כוללת פינות ישיבה פנימיות עם נוף פנורמי של הרי הדולומיטים, וכן מרפסת חיצונית רחבה בה ניתן ליהנות מהשמש ומהאוויר הצח. לילדים יש גן משחקים סמוך, כך שההורים יכולים להירגע וליהנות מהאוכל בזמן שהילדים מבלים.
חוויית אכילה בטבע
לאוהבי טבע, ישנה האפשרות ליהנות מארוחה תחת כיפת השמיים בפינות פיקניק המפוזרות סביב המסעדה. המסעדה ממוקמת קרוב למסלול אדולף מונקל, כך שהיא מהווה תחנה מצוינת לעצירה, מנוחה והתמלאות אנרגיה לפני המשך הטיול בשבילים המרהיבים של האזור.
טיפים לביקור
- הזמנת מקום מראש: במיוחד בעונת הקיץ, מומלץ להזמין מקום מראש, בעיקר אם אתם מתכננים לבקר בקבוצה גדולה.
- זמני פתיחה: המסעדה פתוחה בחודשי הקיץ בין מאי לנובמבר, ובחורף בין דצמבר למרץ.
- תפריט משפחתי: ישנן מנות ידידותיות לילדים, והמסעדה מתאימה במיוחד למשפחות עם ילדים, הודות למגרש המשחקים ולשטחים הפתוחים מסביב.